مرگ سالانه ۲۹ هزار و ۶۰۰ نفر در کلانشهرهای ایران بر اثر آلودگی هوا
خبرگزاری هرانا – رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: سالانه ۲۹ هزار و ۶۰۰ نفر در کلانشهرها به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند. همزمان رئیس پلیس راهور ناجا نیز تعداد تلفات جاده ای در ایران را سالانه افزون بر ۱۴ هزار نفر اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از فارس، عیسی کلانتری در جلسه شورای اداری استان که امروز در سالن شهدای دولت استانداری البرز برگزار شد، اظهار داشت: تعداد افرادی که در کلانشهرها به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند، هر سال ۲۹ هزار و ۶۰۰ نفر بوده در صورتی که سالانه ۱۷ هزار نفر عمر خود را در تصادفات جاده ای از دست می دهند که دلیل این امر، عدم حرکت در راستای توسعه پایدار است.
عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه تمام جوامع و محیط زیست استان البرز در معرض تهدید هستند، افزود: از دهه ۱۹۷۰ سیاست های زیست محیطی دنیا تغییر کرد و سیستم توسعه پدیدار تعریف شد که چهار اصل ضد اقتصادی نبودن، ضد نظام اجتماعی نبودن، ضد محیط زیست نبودن توسعه و نیز محترم شمردن حقوق نسل های بعد را شامل می شود.
کلانتری با بیان اینکه محیط زیست در اثر ناپایداری توسعه تخریب شده است افزود: ۶۶ درصد آلودگی شهر تهران به دلیل فعالیت خودروهای گازوئیلی است و در سال جاری که شاهد بهبود هوای این شهر بودیم، جلوی ورود کامیون های آلاینده به تهران که دو سوم آلودگی هوا در فصل زمستان به آن ها مربوط می شد، گرفته شد.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در فصل زمستان، هر موتورسیکلت کاربراتوری بیش از پنج برابر یک خودرو موجب آلوده شدن هوا می شود که این موضوع نیز از نتایج توسعه ناپایدار است که این نوع توسعه در نهایت به تولید ناخالص سرانه های داخلی منجر می شود.
وی اظهار داشت: در افق سال ۱۴۰۰ باید اقتصاد اول منطقه می شدیم اما نشدیم که یکی از دلایل آن توسعه ناپایدار است بنابراین حرکت در حول محور حفاظت از محیط زیست امری ضروری است.
کلانتری افزود: محیط زیست محرک توسعه و نیز حقوق شهروندی تمام انسان ها است و وظیفه حفاظت از آن تنها بر عهده سازمان محیط زیست نبوده و همت ۸۰ میلیون ایرانی را می طلبد.
به گفته رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور، براساس بررسی های انجام شده، آمار صید پلاستیک در سال ۲۰۵۰ بیش از آمار صید ماهی خواهد بود به گونه ای که اگر اکنون صید پلاستیک سالانه حدود ۱۰ میلیون تن است، در صورت ادامه یافتن این امر، به سالانه ۵۰ میلیون تن خواهد رسید.
کلانتری با بیان اینکه ایران از نظر بهره وری انرژی در دنیا پس از روسیه در رده دوم قرار دارد و بالاترین مصرف انرژی در کشور ما صورت گیرد یادآور شد: ما نگهبان خوبی برای حفاظت از محیط زیست نسل های بعد نیستیم و یک کشور جهان سومی هستیم که تولید ناخالص سرانه داخلی ما حدود پنج هزار دلار است.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: بنابر قوانین و مقررات جهانی، کشورها می توانند حداکثر ۴۰ درصد آب های تجزیه پذیرشان را برای حفظ محیط زیست مصرف کنند که این مقدار در کشور ما نزدیک به ۱۲۰ درصد است.
به گفته کلانتری، ما در حال تمام کردن آب های فسیلی برای بلند مدت هستیم و مقدار آب های فسیلی ما در کل ۵۰۰ میلیارد متر مکعب برآورد شده بود که از این میان ۳۰۰ میلیارد مترمکعب را آب های شور و مابقی را آب های شیرین تشکیل می دهند.
وی افزود: سرانه متوسط آبی کشور به یک هزار مترمکعب رسیده است و ۷۰ درصد جمعیت ما با مقداری پایین تر از ۷۰۰ متر مکعب آب در سال زندگی می کنند که این خود بحران است.
معاون رئیس جمهور گفت: در مواقعی که محیط زیست به صورت جدی به خطر می افتد همه ما مسؤول هستیم؛ محیط زیست مانع توسعه نیست بلکه توسعه باید خود را با شرایط پایداری تطبیق دهد.
به گفته کلانتری، ما نه تخصیص دهنده آب هستیم و نه تصمیم گیرنده در مورد توسعه راه اما هر تصمیمی که گرفته شود، در راستای آن باید به وظیفه محیط زیستی خود عمل کنیم.
همچنین کمال هادیانفر رئیس پلیس راهور ناجا نیز روز جاری در همایش سراسری همیاران پلیس در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در نوروز ۹۷، بیش از ۱۳۰۰ کشته بر اثر تصادفات جادهای کشور داشتهایم که نسبت به سال گذشته، تقریباً ۱۸.۵ درصد افزایش داشته است. او تعداد کشته شدگان حوادث جاده ای در سال را ۱۴ هزار تن در ایران اعلام کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر